Postare scrisă de Alexandra Ene pentru LinkedIn https://www.linkedin.com/in/alexandraene1/
Ca angajator, probabil îți dorești foarte multe lucruri de la viitorul coleg, atât la nivel de competențe, cât și abilități interpersonale.
Însă suntem oameni și cu toții avem plusuri și minusuri. Important e să descoperim din lista de cerințe ce este cu adevărat relevant pentru rolul și business-ul tău, ce poate fi suplinit sau dezvoltat, respectiv unde se pot face compromisuri. Astfel, încă din primele discuții trebuie să decidem împreună ce este cu adevărat urgent sau prioritar. 👇
Iată care sunt primii pași pe care îi vom face dacă vom lucra împreună:
Înainte de orice, Consultantul dedicat va face research, aflând despre viitorul client cât mai multe detalii, atât despre companie/produse/servicii, cât și despre reputația organizației. În plus, vom pregăti pentru prima întâlnire date și informații care ar putea fi relevante pentru recrutarea respectivă (de la salarii la alte insight-uri descoperite în proiectele anterioare). Astfel, vom avea fundația care va sta la baza strategiei de recrutare.
La întâlnirea de start a proiectului vom veni cu o serie de întrebări. De obicei, cerem multe informații despre rol, organizație și așteptări, dar vom discuta și aspecte legate de termene limită, etapele de selecție și alte detalii relevante ale procesului de recrutare.
Este important să fiți deschiși cu ceea ce vă doriți, dar și cu ceea ce e cu adevărat urgent sau prioritar. Must-haves vs. nice-to-haves.
Prin urmare, ca antreprenor, Director General sau Director de HR, trebuie să-ți blochezi o fereastră de timp agreată de comun acord și să fii deschis(ă) și transparent(ă). Cu cât vei privi colaborarea ca pe un parteneriat, cu atât cresc șansele ca noi să îți găsim oamenii potriviți.
Am avut clienți care au fost reticenți să dea informații, în ideea că noi, ca specialiști, trebuie să știm mai bine de ce au ei nevoie. Dar noi vom reuși să evaluăm profilul ideal doar dacă înțelegem în profunzime contextul real al companiei tale, precum și piața.
🌟 Spre exemplu, un CFO într-o corporație din industria bunurilor de consum are un rol foarte diferit față de unul într-o companie antreprenorială din servicii; prin urmare, numele poziției nu spune mare lucru. Și chiar în cadrul aceleiași industrii, fiecare companie se confruntă cu lucruri diferite. Poate organizația vine după o perioadă de tranziție, fuziune, dificultăți financiare, fluctuație mare în echipă, sau urmează o schimbare de strategie sau management.
În calitate de Consultanți, multe lucruri le aflăm din research, însă altele este imposibil să le știm din afara organizației, deci avem nevoie de sprijinul companiei angajatoare.
Apoi, pe parcursul colaborării, vom fi în contact pentru calibrări și recalibrări și vom continua să avem nevoie de feedback-ul și colaborarea ta.